L’autor

 

BIOGRAFIA

Josep Manuel Vidal-Illanes és el nom de ploma de l’escriptor, advocat i docent Josep Manuel Gómez González, nascut a Maó el 1961.

Com a narrador, és autor de desenes de relats i narracions en format de novel·la curta. Entre les seves obres publicades, destaquen Entre niguls canviants; Els sorolls, la nit, el veí; Tren equivocat; Bumerang i Humitat als ossos, totes elles publicades a la revista de relats de ficció La lluna en un cove (El Toll Editorial), a més de Laura i les pàgines que vàrem perdre i Aquell dia publicats a Doll de Tinta (Revista de lletres). També ha publicat la narració de sèrie negra «Fugida» al volum Lluna Negra, juntament amb Peer Yerømssom i Dora Muñoz (2013) (Punto Rojo).

Altrament, Júlia i la xarxa va ser seleccionada pel jurat del Premi Joaquim Ruyra de narrativa, als XLVIII Premis Recvll de l’any 2012 i ha estat editada en paper i e-book el 2014 per Punto Rojo.

La seva obra més recent és L’illa, el far, el vent, editada en català per Editorial Gregal

Docent en diferents tallers de narrativa, publica articles i relats en format digital en revistes i premsa alternativa i és col·laborador de la revista literària Doll de tinta. També és membre del PEN Català i de l’AELC.

Després de viure dues dècades a Barcelona, actualment resideix a Palma.